Isoleren is profiteren!

isoleren wat bespaart u  az-isolatie

Met goede isolatie is een hoop winst te behalen! Natuurlijk is het fijn dat isoleren uw wooncomfort verhoogt, maar isoleren zorgt voor meer voordeel! De terugverdientijd van isolatie begint al vanaf 3 jaar. Na deze periode is de investering terugverdiend en is het rendement voor u! Zo is het wel heel aantrekkelijk isoleren.

Maar er is meer...

Er is op dit moment subsidie mogelijk!

Op dit moment is er landelijk de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de ISDE kunnen woningeigenaren die 2 of meer energiebesparende maatregelen uit laten voeren subsidie aanvragen. Voor de subsidie kunt u dus 2 of meer isolatiemaatregelen combineren.

Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijke subsidie. Of vind alle informatie op rvo.nl.

Daarnaast hebben sommige provincies of gemeentes nog aanvullende subsidies. Onze adviseurs zijn uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de regio en maken u daar graag wegwijs in.

Isoleren en uw energielabel!

Als je je spouwmuurisolatie, vloeren en je dak laat isoleren, schiet je energielabel omhoog.
Het isoleren van een woning zorgt ervoor dat er geen warme lucht meer ontsnapt. Op die manier hoeft je cv-ketel minder hard te werken en bespaar je honderden euro's op je energierekening.
Door het isoleren van uw woning gaat uw woningwaarde omhoog, want potentiële kopers zijn geïnteresseerder in een duurzame(re) woning!

Nu maar 9% btw op het isoleren

Isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 9%-tarief.

Wat is de terugverdientijd?

Ook voor een matig geïsoleerde woning valt er nog veel te besparen! Milieu Centraal berekende het al voor u voor.

Tussenwoning
Oppervlakte 35m²

Investering:
€ 700,-

Besparing p.j. € 182,-
Terugverdiend: 4 jaar

Rijtjeshuis
Oppervlakte 50+m²

Investering:
€ 1.100,-

Besparing p.j. € 260,-
Terugverdiend: 4 jaar

Hoekwoning
Oppervlakte 90+m²

Investering:
€ 1.400,-

Besparing p.j. € 260,-
Terugverdiend: 4 jaar

2 onder 1 kap
Oppervlakte 100+m²

Investering:
€ 1.600,-

Besparing p.j. € 312,-
Terugverdiend: 4 jaar

Andere interessante voordelen voor isoleren

Via de overheid is er de mogelijkheid om een aantrekkelijke financiering af te sluiten voor de energiebesparende mogelijkheden zoals isoleren.
Via energiebespaarlening kan je met een interessant tarief leningen aangaan voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie. Voor alle up-to-date rente informatie en voorwaarden kunt u terecht op de site van Nationaal Warmtefonds (voorheen Energiebespaarfonds).