Over het algemeen is er een voorkeur voor vloerisolatie, maar is dat wel altijd de beste keus? Toch is het bij sommige kruipruimtes beter om voor bodem isolatie te kiezen. Maar om een goede keus te kunnen maken, is het goed om de verschillen te weten.
Wij bieden beide mogelijkheden voor uw kruipruimte, wilt u weten welke keuze de beste is voor u?
Kruipruimte isolatie speelt een belangrijke rol als je comfortabel en energiezuinig wil wonen. In woningen zonder kruipruimte isolatie zal men de kou die de vloer uitstraalt proberen te compenseren door de verwarming hoger te zetten. Desondanks zal de vloer nog steeds kil aanvoelen en ook zal de energiefactuur oplopen. Ga je de kruipruimte isoleren dan verhoog je de gemiddelde vloer temperatuur al snel met 3-5°C zonder daarvoor extra te hoeven verwarmen.
Een geïsoleerde kruipruimte vermindert dus automatisch je energieverbruik en u krijgt er een aangenamer woonklimaat van, waarbij je gerust blootsvoets kan rondlopen.
Op de site van Milieu centraal kunt u precies zien wat uw voordelen van kruipruimte isolatie zijn en welke besparing het u kan geven.
Als u de kruipruimte wilt isoleren kunt u kiezen voor vloer- of bodem isolatie. Maar wat is precies het verschil.
Vloerisolatie wordt tegen de onderkant van uw vloer, het plafond van uw kruipruimte, aangebracht. Wij maken hiervoor gebruik van isolatiefolies, onze folie bestaat uit verschillend lagen en hebben naast een hoge Rc-waarde ook reflectie waarde. Naast een hoge isolatie waarde zorgt onze folie ervoor dat uw kruipruimte toegankelijk blijft. Vloerisolatie is geschikt voor licht vochtige tot droge kruipruimtes met een minimale hoogte van 45 cm. Bij een diepe, drogere kruipruimtes is vloer isolatie vaak de eerste keus.
Bodemisolatie wordt als een isolatie laag op de bodem van uw kruipruimte aangebracht. Hiervoor gebruiken wij de speciaal ontwikkelde EPS HR++ bodemparels. Hoe dikker de aangebrachte laagdikte, hoe hoger de isolatiewaarde. Bodem isolatie is ideaal voor vochtige tot zeer natte kruipruimtes en bied uitkomst voor krappe of ontoegankelijke kruipruimtes.
Onder Producten op onze site vindt u alle specificaties van de producten waarmee wij werken.
Jazeker, op dit moment is er landelijk de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de ISDE kunnen woningeigenaren die 2 of meer energiebesparende maatregelen uit laten voeren subsidie aanvragen. Voor de subsidie kunt u dus 2 of meer isolatiemaatregelen combineren.
Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijke subsidie. Of vind alle informatie op rvo.nl.
Daarnaast hebben sommige provincies of gemeentes nog aanvullende subsidies. Onze adviseurs zijn uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de regio en maken u daar graag wegwijs in.
Wij werken niet met PUR of andere gespoten isolatie producten. De risico voor de gezondheid van mens en dier is hierbij erg groot. (Kijkt u ook eens op meldpuntpurslachtoffers.nl en reclamecode.nl). De producten die AZ-Isolatie gebruikt zijn veilig en bieden een hogere isolatiewaarde dan PUR of de andere gespoten isolaties.