Spouwmuurisolatie, met parels of wol?

spouwmuur isoleren az-isolatie

Deze vraag krijgen wij veel. De bepalende rol voor het goede antwoord is uw spouwmuur zelf. Want is er al isolatie aanwezig in uw spouw? Heeft u een smalle of brede spouw? Zitten er veel speciebaarden? Al die punten tellen mee in het maken van de beste keuze. Daarnaast houden wij graag rekening met uw eigen wensen en de product specifieke voordelen! U ziet, een snel antwoord is er eigenlijk niet.

Wilt u weten wat de beste keus voor uw spouw is?

Spouwmuurisolatie, hoe werkt het?

Een dubbele muur met ruimte ertussen (de spouwmuur) scheidt uw woonkamer van de buitenlucht. Hoe beter deze tussenruimte geïsoleerd is, des te minder warmte u verliest in de winter en hoe koeler uw huis blijft in de zomer. Met spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte, die nu weinig isoleert, gevuld met isolatiemateriaal zodat u gelijk begint met besparen.

Op de site van Milieu centraal kunt u precies zien wat uw voordelen van spouwmuurisolatie zijn en welke besparing het u kan geven.

Is er subsidie voor spouwmuurisolatie?

Jazeker, op dit moment is er landelijk de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de ISDE kunnen woningeigenaren die 2 of meer energiebesparende maatregelen uit laten voeren subsidie aanvragen. Voor de subsidie kunt u dus 2 of meer isolatiemaatregelen combineren.

Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijke subsidie. Of vind alle informatie op rvo.nl.

Daarnaast hebben sommige provincies of gemeentes nog aanvullende subsidies. Onze adviseurs zijn uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de regio en maken u daar graag wegwijs in.

Wanneer kies je voor parels en wanneer voor wol?

Mocht uw spouw geschikt zijn voor zowel parels als voor wol, dan ligt de keus bij u en hangt het af van uw persoonlijke voorkeur.

De minerale wol van Knauf Supafil waar wij mee werken in een hoogwaardig isolatie wol die een coatings laag heeft. Buiten de isolerende werking geeft de wol ook een hoge geluidsisolerende waarde. Wij blazen de wol onder druk in de spouw waardoor het een compacte massa, met een hoge kierdichtheid, wordt en zich zet tussen uw binnen en uw buitenmuur.

Alle specifieke product informatie over Knauf Supafil Cavity wol vindt u hier

De EPS HR++ spouwparels zijn een grafiet gecoate isolatie parel. De parels worden tegelijkertijd met een water gedragen lijm in uw spouwmuur gespoten. Na het drogen van de lijm vormen deze parels een vaste laag in uw spouw.

Alle specifieke product informatie over EPS HR ++ Grafiet parels vindt u hier