Bodemisolatie doet meer dan u denkt!

bodem isoleren az-isolatie

Wanneer u zoekt op isoleren van de kruipruimte komen er veel mogelijkheden naar boven. Maar welke keus is de beste? Vooral de situatie in uw kruipruimte is doorslaggevend. Heeft u een zeer vochtige of ondiepe kruipruimte dan is bodemisolatie de beste keus! Daarnaast is bodemisolatie zeer geschikt om aan te brengen als de vloerisolatie vanuit de bouw ontoereikend is.

Wilt u meer weten?

Hoe werkt onze bodemisolatie?

Bodemisolatie wordt als een laag, via uw kruipluik, op de bodem van uw kruipruimte aangebracht. Ook bij zeer lage kruipruimtes bieden de bodemparels uitkomst, wij kunnen kruipruimtes vanaf 35 cm hoog al isoleren. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

De door AZ-isolatietechniek aangebrachte bodemisolatie zorgt voor een isolerende laag tussen de koude vochtige aarde en uw woning. De lucht tussen uw woning en de bodemisolatie wordt droger en uw woning zal minder warmte verliezen. Uw vloer voelt comfortabeler aan en problemen veroorzaakt door vocht, zoals muffe lucht en schimmels komen minder voor.

Omdat wij werken met de speciaal ontwikkelde HR++ Bodemparels kunnen wij met een laag van slechts 15 cm toch al een hoge isolatiewaarde halen (Rd-waarde van 4.17 m2 K/W). De dikte van de laag bepalend voor de isolatiewaarde, een dikkere laag geeft dus een hogere isolatiewaarde!

Onder Producten op onze site vind u alle producten waar wij mee werken en hun specificaties.

Blijft mijn kruipruimte toegankelijk?

Jazeker, de bodemparels vormen een losliggende laag op de bodem van uw kruipruimte, bij het stijgen van het grondwater blijft de isolatie altijd een solide laag. En gaat er iemand onder de vloer schuif je gemakkelijk de parels aan de kant.

Is er subsidie voor bodemisolatie?

Jazeker, op dit moment is er landelijk de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de ISDE kunnen woningeigenaren die 2 of meer energiebesparende maatregelen uit laten voeren subsidie aanvragen. Voor de subsidie kunt u dus 2 of meer isolatiemaatregelen combineren.

Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijke subsidie. Of vind alle informatie op rvo.nl.

Daarnaast hebben sommige provincies of gemeentes nog aanvullende subsidies. Onze adviseurs zijn uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de regio en maken u daar graag wegwijs in.

Top 8 voordelen van onze bodemisolatie

  • Door de hoge isolatiewaarden de beste besparing in de energiekosten!
  • Verhoogt wooncomfort, verdwenen is de tocht over de vloer en de vloer voelt comfortabeler aan.
  • Er komen geen dampen of gassen bij vrij.
  • Voorkomt vocht en huisstofmeid.
  • Uw woning wordt meer waard, isolatie wordt gezien als woningverbetering.
  • Helpt tegen geurtjes uit de kruipruimte.
  • Ook voor lastig bereikbare kruipruimtes.
  • Het is mogelijk om bodemisolatie te combineren met vloerisolatie.

Uw gezondheid is belangrijk voor ons

Wij werken niet met PUR of andere gespoten isolatie producten. De risico voor de gezondheid van mens en dier is hierbij erg groot. (Kijkt u ook eens op meldpuntpurslachtoffers.nl en reclamecode.nl). De producten die AZ-Isolatie gebruikt zijn veilig en bieden een hogere isolatiewaarde dan PUR of de andere gespoten isolaties.