Vloerisolatie houd uw warmte binnen

Vloerisolatie speelt een belangrijke rol als je comfortabel en energiezuinig wil wonen. De temperatuur van een niet-geïsoleerde vloer schommelt rond de 11°C. Ga je die isoleren dan krik je de gemiddelde temperatuur op tot een comfortabele 20°C. Zo maak je blootsvoets lopen een stuk aangenamer en zult u ook oppervlaktecondensatie voorkomen. Want warmte die je niet verliest, hoeft u ook niet bij te stoken en vermindert u automatisch uw energieverbruik.

Hoe werkt vloerisolatie?

Vloerisolatie wordt tegen de onderkant van uw vloer, het plafon van uw kruipruimte, aangebracht. Wij bieden voor vloer isolatie de PIF isolatiefolie en de Isobooster T5 aan. De voordelen van onze folie’s is hun hoge isolatiewaarde en lange levensduur. Naast een hoge isolatie waarde zorgt onze folie ervoor dat uw kruipruimte toegankelijk blijft, omdat het tegen een stootje kan. Bij een diepe kruipruimtes of bij gebruik van vloerverwarming is vloer isolatie vaak de eerste keus.

Om te weten hoe het werkt, is het handig om te weten wat er gebeurt . De gemiddelde comforttemperatuur schommelt rond de 20 graden. Om blootsvoets te lopen is het dan ook belangrijk dat uw vloer dezelfde normen hanteert. Een niet-geïsoleerde vloer heeft een temperatuur van rond de 11 graden. Met isolatie kan deze al snel opgetrokken worden tot zo’n 20 graden. Onderzoek naar de combinatie van omgevingstemperatuur en vloertemperatuur toonde aan dat mensen zich oncomfortabel voelen in een woning met een vloertemperatuur onder de 14 graden, zelfs als hier de omgeving warm is (bijvoorbeeld 24 graden). Er is gebleken dat mensen zich over het algemeen het meest comfortabel voelen bij een gemiddelde omgevingstemperatuur van 20 graden, in combinatie met een vloertemperatuur van ongeveer 21 graden.

Voordelen van vloerisolatie

  • Uiteraard het besparen van de energiekosten!
  • Verhoogt wooncomfort, geen optrekkende kou vanuit de vloer en hierdoor geen tocht gevoel meer aan de uw voeten.
  • Uw woning wordt meer waard, omdat energiebesparende maatregelen worden gezien als woningverbetering.
  • Het is mogelijk om vloer isolatie te combineren met bodemisolatie.Wij gaan voor het beste advies! U ook?

Geen woning is standaard en de kosten om te isoleren zijn onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en bereikbaarheid van de kruipruimte.

Wij komen graag bij u langs om uw vragen te beantwoorden en de mogelijkheden voor u op een rij te zetten. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met scherpe offerte.

Certificering & Garanties

Het is voor u vooral belangrijk dat uw vloerisolatie goed wordt uitgevoerd, maar hoe weet u dat nou zeker? AZ-isolatietechniek is een erkend gecertificeerd isolatiebedrijf dat is aangesloten bij het SKG-IKOB. Daardoor zijn wij verplicht om volgens strenge richtlijnen te werken. Het SKG-IKOB is een onafhankelijke partij die steekproefsgewijs gecontroleerd of wij voldoen aan de richtlijnen voor het na-isoleren. 

Hierdoor weet u dat het goed zit en kunnen wij 10 jaar garantie bieden op product en uitvoering.